Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti. Bayram sofralarının vazgeçilmezleri olan kırmızı et, tatlı ve hamur işlerinin aşırı tüketiminin, özellikle kronik hastalığı olan bireyler için risk oluşturabileceği belirtildi. Kalp-damar hastalıkları, mide sorunları, obezite, hipertansiyon ve diyabet gibi rahatsızlıkları olanların beslenmelerine daha fazla özen göstermeleri gerekiyor. Yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı bireyler için de hayati önem taşımaktadır. Porsiyon kontrolü, besin gruplarının dengeli tüketimi ve doğru yiyecek seçimiyle sağlıklı bir bayram geçirme şansı artırılabilir. Unutulmamalı ki, bayramın tadını çıkarmak sağlıklı beslenmeyi bırakmak anlamına gelmiyor. Bayram boyunca dengeli bir şekilde beslenmeye özen göstererek hem sağlığınızı koruyabilir hem de bayramın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.
Bayramda Sağlıklı Beslenme Önerileri

Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti. Bayram sofralarının vazgeçilmezleri olan kırmızı et, tatlı ve hamur işlerinin aşırı tüketiminin, özellikle kronik hastalığı olan bireyler için risk oluşturabileceği belirtildi. Kalp-damar hastalıkları, mide sorunları, obezite, hipertansiyon ve diyabet gibi rahatsızlıkları olanların beslenmelerine daha fazla özen göstermeleri gerekiyor. Yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı bireyler için de hayati önem taşımaktadır. Porsiyon kontrolü, besin gruplarının dengeli tüketimi ve doğru yiyecek seçimiyle sağlıklı bir bayram geçirme şansı artırılabilir. Unutulmamalı ki, bayramın tadını çıkarmak sağlıklı beslenmeyi bırakmak anlamına gelmiyor. Bayram boyunca dengeli bir şekilde beslenmeye özen göstererek hem sağlığınızı koruyabilir hem de bayramın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.